Logo
Brødrenes jagtklub
Brødrenes jagtklubBrødrenes jagtklub
Brødrenes jagtklubBrødrenes jagtklub
Brødrenes jagtklub

Bryllup
Bryllup
Bryllup
Bjælker
Bjælker
Bjælker
Skabsdel
Skab
Skabsdel
Skabsdel Skabsdel Skabsdel
Skab Skab Skab
Skabsdel Skabsdel Skabsdel
Skabsdel Skabsdel Skabsdel
Skab Skab Skab
Skabsdel Skabsdel Skabsdel
 
Mette og Søren skal giftes.

I den anledning vil jeg sige noget om den jagt interesse, som Søren har tilfælles med mig (og sin egen far Finn). Jeg går på nogle jagter, som Søren ikke er med på. Og omvendt. Men vi er også tit på jagt sammen. Og det har vi været i omkring 20 år.

Sammen har vi været på elgjagt i Sverige. Men det holdt du ikke til i ret mange år. Vi skulle for tidligt op. Kl. 6 om morgenen for at være klar til fælles svensk morgensamling kl. 7. Og start jagt ved 9 tiden. Det passede ikke ret godt til et B-menneske som du var den gang ihverfald.

Vi er også sammen på jagt med det vi kalder brødrenes jagtklub. Der har vi været på jagt i Ry, på Rømø, i Aller og andre områder, som vi ikke har mere. Der er mange minder derfra. Et minde er en post i et stort område med lyng på østsiden af Rømø. Det var fantastiske smukt at stå og kikke ud over et sådant stykke lyng. I samme område var der også et stykke med siv. Der havde hundene svært ved at få vildtet ud fra. Men det var spændende og følge med i.

Et andet stykke jagt, som vi heller ikke har mere, er ved Finn og Kirstens gamle gård oppe i Kolt.Der var der et stort stykke med lav skov, et U-formet stykke. Der kan jeg huske, at du Søren havde fået en post, hvor du skulle dække en smal skovvej,der gik diagonalt mellem den inderste del af U-et og den yderste del. Hvis der kom dyr over den smalle vej, skulle der en vis hurtighed til for at nå at skyde på dyret. Du fik skudt det tredje rådyr, der kom over stien. Det landede ikke på stien, men var faldet et stykke inde i skoven efter stiens kant. Det er altid spændende om et sådant skud er en succes. Men de to første dyr, der passerede stien, blev forvandlet til Ahh-fanden dyr. Det var det, du sagde, når du ikke nåede at skyde på dyret. Men du fik et rådyr på denne ahh-fanden post!

Du er en fin jæger, tingene skal gå ordentligt for sig. En overgang var der kommet en vis tendens til at skyde på rådyr på for stor afstand. Den højst lovlige afstand er jo 20m. Jeg var selv een af synderne. På en jagt på Finn og Kirstens nuværende gård var det lykkedes mureren at skyde et rådyr op langs egeskovens kant. Så ville skæbnen, at der kom endnu et rådyr perfekt til mureren. Men han lod det gå, hans mening var, at jeg skulle skyde det. Han havde jo lige skudt eet. Men der var lige det problem, at min afstand til dyret blev på 30+m. Jeg blev lokket til at skyde på det, det kunne da ikke passe, at der ikke skulle skydes på det. Både jeg og mureren skød 2 skud på dyret, men det fortsatte over i bøgestykket. Vi gik alle sammen på række op og ned gennem bøgestykket. Og til sidst fandt vi også dyret dødt.Men der fik jeg også at vide, at sådan gør man ikke. Meget meget i orden.Siden den tid er jeg ihverfald begyndt at vurdere afstanden mere nøje.

Den sidste jagt vi var sammen på var julejagten hos Bjarke. Der skød du og jeg begge en hare. Men du fik også skudt et rådyr nede ved slugten, hvor jeg var nabopost. Jeg hørte dit skud. Hvad skød du på, Søren? Rådyr, ´Den måt nier´. Fantastiske udtryk.´Den måt nier´

Det var lidt om vores jagt sammen, der kunne siges meget mer. Men nu lader vi det blive ved det. Jeg håber bare, at vi får mange flere fine jagtstunder sammen. Der har jo været tale om, at også Mette har interesse i jagt. Jeg håber også at hun kommer til at deltage i jagten.
    L
 
Pin